sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Pietariin mä kaipaan niin...


Tuli oltua siis Pietarissa 16.-19.4...ja oli kyllä tosi kivaa! Kaunis kaupunki, huikeat rakennukset ja töykeää ja todella hidasta asiakaspalvelua...eli siis oikeesti mahtava kokemus! Nevski Prospektia oli hauska tallustella pitkin ja poikin päästä päähän (pituutta kyseisellä valtakadulla on reilut 5 kilsaa). Ja syy miksi kaverin kanssa sitä tallusteltiin oli, että emme uskaltautuneet metroon/bussiin/ratikkaan koska emme uskoneet koskaan löytävämme perille. Joten huolehdimme kunnostamme kävellen.

Ja se oli ihan hyvä homma, koska venäläiset ruuat eivät ole kevyimmästä päästä, ehei. Hyvää ruokaa, mutta rasvaista ruokaa. Tutustuimme paikallisiin Teremok-ravintoloihin, jotka ovat blini-pikaruokaloita. Ja kävimme myös nautiskelemassa italialaisessa ravintolassa.

Nähtävyyskierroksiin kuuluivat (tottakai) Eremitaasi, Iisakin katedraali ja Katariinan palatsissa (Pushkin). Citykierroksella kierreltiin ja kaarreltiin pitkin Pietaria, ihasteltiin rakennuksia ja nähtävyyksiä (kuten erästä sotalaivaa, jonka nimeä en tietenkään nyt enää muista...). Käytiin shoppailee Pietarin torilla sekä joissakin ostoskeskuksissa... paluumatkalla piipahdettiin toki myös Viipurin torilla ja kauppahallissa.

Olihan se jonkinlaine kulttuurishokki, ku perille pääsi. Toisaalta joka puolella näkyi kauniita rakennuksia ja uusia moderneja rakennelmia. Mutta sitten heti vieressä saattoi olla hökkeleitä ja muuta köyhyyttä. Kerjäläiset kaduilla ja pahvilaatikossa olevat koiranpennut olivat surullista nähtävää. Sääliksi kävi myös kahta karhunpoikasta, jotka olivat rahankerjuuvälineinä..

Kokonaisuudessaan Pietari oli tosi ihana kaupunki ja haluan ehdottomasti käydä siellä vielä uudestaan. Enskerralla vois yrittää pakottaa ukonkin mukaan...

Nyt ollaankin sit takasi arjessa ja viimeset koulutehtävät olis hyvä tehdä, harjottelusuunnitelma pitäs saada valmiiks, harjottelupaikkaan pitäs olla viel yhteydessä ja siivoustöitäki olis vissii tarjolla...kiirettä siis piisaa :)

Moikka

Ps. Osasin ihme kyllä lisätä nuita kuviaki ny ekan kerran :D. Jeiii. Toivottavasti enskerralla osaan myös sommitella niitä järkevästi, enkä vain lätki keskelle :P

2 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Hyvin nuo kuvat on noinkin. Kivalta vaikutti reissu. Mites ukkos selvis kun et ollut pitämässä siitä huolta?

Jensku kirjoitti...

No sillä oli onneks koulujuttuja ja Tomi ainaki kävi pitämäs seuraa :D. Ja se sai syyä roskaruokaa miten paljo vaa halus, joten ei se mua hirveesti kaivannu :P.